Pretvornik navora

Gladko speljevanje, brez tresljajev in hrupa: skrb za prijetno in udobno vožnjo z vozilom je naloga v avtomatskega menjalnika.

Pomemben del avtomatskega menjalnika in udobja pri vožnji predstavlja pretvornik navora-wandler.

Pretvornik navora ima pri avtomatskih menjalnikih vlogo sklopke in prenaša moč motorja na pogonska kolesa. Poleg tega je njegova naloga tudi, da ob zagonu poskrbi za stalen prenos navora in hitrosti na prenosnik moči. Pretvornik navora navadno deluje hidrodinamično. Navor motorja prenaša prek sil toka v olju, ki je v pretvorniku navora.

Pretvornik navora najvišje kakovosti izboljša prestavne lastnosti avtomatskega menjalnika ter duši hrup in tresljaje. Je »neprestano v uporabi« in mora biti popolno funkcionalen. Enako kot pri avtomatskem menjalniku se morate tudi pri pretvorniku navora prepričati o njegovi kakovosti in mu zagotavljati brezhibno delovanje.

Zato pri nakupu pretvornika navora ne smete sklepati kompromisov, kadar gre za stroške in kakovost.

Da bi dosegali najvišje kakovostne standarde, popravljamo in preverjamo pretvornike navora v naši delavnici. Kot edini v Sloveniji obnavljamo tudi pretvornike navora proizvajalca ZF-Sachs.Postopek poteka z največjo možno skrbnostjo in strokovnostjo.

Ko pretvornik obnavljamo, ga odpremo, temeljito očistimo, zamenjamo notranje dele, nato ga ponovno zavarimo. S številnimi preiskusi, ki jih opravi naše osebje, potrdimo dimenzijsko ustreznost, uravnoteženost in tesnjenje. Tako lahko kupcem zagotovimo, da bodo zmogljivosti in kakovost pretvornika navora enake kot pri tovarniško novih pretvornikih.

Končni rezultati so vzdržljivi pretvorniki navora, zelo visoke kakovosti, popolni dodatki k avtomatskim menjalnikom, ki smo jih obnovili v naši delavnici.

Kadar popravljamo menjalnik, moramo vključiti tudi popravilo pretvornika navora, saj se tako izognemo poznejšim visokim stroškom.

Vsakršne nečistoče, zažgane obloge sklopke in kovinski opilki, ki so ostali v starem pretvorniku navora, se bodo prek oljnega krožnega toka prenesli do popravljenega avtomatskega menjalnika in v njem povzročili novo škodo.